سبد خرید شما خالی است.
کلاچ برقی
کلاچ برقی چیست, در مورد عوض کردن دنده کلاچ هوشمند این کار یعنی فشردن شستی روی دسته دنده را انجام می دهد.
در هنگام ترمز شدید و با کاهش ناگهانی دور موتور، هنگامی که دور موتور از حد استاندارد پایین تر بیاید کلاچ هوشمند به صورت اتوماتیک نیم کلاچ گرفته و با توقف کامل، عمل کلاچ گیری به صورت کامل انجام می گیرد .
پس از آن در هنگام رها سازی پدال ترمز به صورت هوشمند و اتوماتیک وار عمل نیم کلاچ گیری انجام می گیرد و با فشار دادن پدال گاز و بالا رفتن دور موتور ماشین شروع به حرکت کرده و عمل رها سازی کلاچ به صورت کامل انجام می گیرد.
در سراشیبی های تند کلاچ هوشمند به گونهای عمل می کند که چون سیستم در دنده های جلو قرار دارد و در هنگام ترمز عمل نیم کلاچ گیری انجام می شود به صورت هوشمند برای راننده عمل نیم کلاچ گیری را انجام می دهد و از عقب رفتن ماشین در روی شیبها تند جلوگیری می کند.
ضمنا یک ولوم تنظیم در خودرو تعبیه شده که در داخل کابین خودرو می توان محل نیم کلاچ گیری خودرو را تنظیم کرد و انتخاب کرد که کلاچ خودرو بالا باشد و یا پایین .
ویژگیهای کلاچ برقی
- قیمت بسیار مناسب
- افزایش عمر صفحه کلاچ
- رانندگی آسان
- پیشگیری از کمردردهای مزمن ناشی از کلاچ گیری
- کلاچ گیری خودکار در ترافیک و نیم کلاچ در سربالایی
- اجزاء تشکیل دهندۀ سیستم کلاچ اتوماتیک هوشمند
اجزاء تشکیل دهنده سیستم
- کنترلر
- دسته دنده
- عملگر مکانیکی یا الکترو موتور
- دسته سیم
- کابل کلاچ
- نگهدارنده ها و ساپورتها
- سنسور تشخیص دنده خلاص
کنترلر
کنترلر وظیفه دریافت و پردازش اطلاعات را بر عهده داشته
جهت کنترل موتور الکتریکی عملگر می باشد .کانکتورهای مورد استفاده در این سیستم از نوع خودرویی بوده و امکان مدار باز یا اتصال کوتاه در آن وجود ندارد.
دسته دنده
دسته دنده از اجزای زیر تشکیل شده است :
- کلید کلاچ
- کلید Power
- سر دنده
- کلید تنظیمات
الکتور موتور
این قطعه از اجزاء زیر تشکیل شده است :
- موتور الکتریکی
- گیربکس
- سنسور وضعیت کلاچ
وظیفه این عملگر تبدیل سیگنال الکتریکی به حرکت مکانیکی جهت گرفتن کلاچ است که از نوع تراشه اثر هال به نام ENCODER که بصورت ۱۲ بیتی استفاده شده که حرکت فوق العاده نرم تر و دقیق تری به خودرو میدهد.
ضمن اینکه این قطعه به دلیل خواندن وضعیت موتور بدون تماس مستقیم میزان خرابی آن در حد صفر است و بدلیل محدوده دمایی بسیار بالایی که دارد بهترین و مطمئن ترین تراشه برای این امر می باشد.
سنسور تشخیص دنده خلاص
جهت افزایش عمر دیسک و صفحه کلاچ و قرار نگرفتن کلاچ در وضعیت نیم کلاچ در حالت دنده خلاص از این سنسور استفاده کنید.لازم به ذکر است به این منظور از بهترین جنس انعطاف پذیر و با کیفیت بدون هیچگونه خرابی و یا شکستگی استفاده شده است چرا که در غیر اینصورت این امر خود بیشترین آسیب را به خودرو وارد می کند.
کلاچ برقی برای چه خودروهایی مناسب است؟
نصب این کلاچها روی خودروهای ایرانی که از کلاچ سیمی استفاده میکنند بهتر و مناسبتر از نصب آنها روی خودروهای چینی می باشد. که از سیستم کلاچ هیدرولیکی سود میبرند. کلاچ سیمی به سیستمی گفته میشود که در آن پدال کلاچ توسط یک سیم به اهرم متصل به دنده وصل شده و امکان تعویض دنده را فراهم میکند. در کلاچهای هیدرولیکی اما کارکرد پمپ روفت صفحه کلاچ را جابهجا میکند.
استفاده از کلاچ برقی در خودرویی مجهز به کلاچهای روغنی هستند باعث میشود که پمپ کلاچ بهدلیل درگیری بیشتر توسط سیستم کلاچ اتوماتیک، زودتر مستهلک شود.
آیا میتوان کلاچ معمولی خود را برقی کنم؟
اگر بتوان بدون دستکاری در سیستم جعبهدنده این کار انجام داد، میتوان از مزایای کلاچ اتوماتیک بهرهمند شد پس باید بهخاطر داشته باشید که برای نصب این قطعات عملا نیازی به باز کردن جعبهدنده نیست و اگر قرار است برای نصب آن تا این حد به زحمت بیافتید، بهتر است از خودروی خود همانگونه هست استفاده کنید یا به فکر خرید یک خودرو با جعبهدنده اتوماتیک باشید.
معایب کلاچ برقی
قاعدتا هیچ افزونهای در خودروها بدون عیب نخواهد بود. این سیستم ممکن است نقصهایی را بههمراه داشته باشد؛ مانند برقی نبودن موتور کلاچ و استفاده از سیستم موتور زغالی یا کلاچگیری اشتباه خودکار.
امروزه حتی هوش مصنوعی هم اشتباه می کند چه برسد به تعویض دنده اتوماتیک خودرو!
کلاچ اتوماتیک میتواند بهینه بودن خود را از دست بدهد یا اصلا توان پایین داشته باشد و در اثر کلاچگیری بسیار زیاد و مداوم گرما زیادی را به متحمل شود که برای مجموعه خوب نیست.
مانند هر قطعه الکترونیکی دیگری، اجزای برقی این کلاچ هم درمعرض سوختن قرار دارند بهویژه اگر راننده سهوا دنده را اشتباه تعویض کند. بهطور کلی باید گفت که معایب این کلاچها دربرابر سود آنها چندان چشمگیر نیستند و بسیاری را به خرید و نصب جذب میکنند.
حرف آخر
امیدواریم که شما عزیزان از این وبلاگ استفاده لازم را برده باشید.
پیشنهاد میکنیم دیگر وبلاگ های ما را نیز مطالعه بفرمایید.